Print & Art Partner
T:+31 (0)299 - 321 666
Chipbuddy Logo
  • Gratis verzending binnen Nederland en BelgiĆ«.
  • Snel geleverd.
  • Op maat gemaakt.
nieuwsplaatje

OV-Chipkaart met privacy knop.

2011-10-17 09:07:03 doorChipbuddy

De OV-Chipkaart moet niet alleen gebruikt kunnen worden voor de trein en busreis, maar er moet ook gebruikt gemaakt van kunnen worden in de taxi, buurtbus, het toilet op de stations en misschien ook nog mee kunnen betalen op de station winkels.

De ChristenUnie wil onder andere van de OV-Chipkaart een digitale portemonee maken, zodat er meer mee gedaan kan worden. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft hiervan een notie gemaakt.

Tevens vanaf 3 november 2011 verdwijnt de strippenkaart definitief in heel Nederland en er kan dan ook niet meer mee gereisd worden. Helaas zijn de OV-Chipkaarten nog niet overal verkrijgbaar, maar hier komt verandering in als het aan de ChristenUnie ligt.

Ook wil de ChristenUnie dat de veiligheid van de OV-Chipkaart gebruiken word gewaarborgd. Zo zouden ze willen dat bijvoorbeeld de reisgegevens kunnen worden verwijderd via de website van de OV-Chipkaart, en declaraties zouden gemakkelijker moeten kunnen worden teruggestort, want op dit moment is er veel rompslomp daaromheen.

Natuurlijk is het zo dat wanneer nieuwe dingen worden getest en worden uitgeprobeerd dit niet helemaal vlekkeloos gaat. Chipbuddy heeft vertrouwen in de OV-Chipkaart en verwacht dan ook dat de Nederlandse overheid en TLS er alles aan zullen doen om dit tot een groot succes te brengen.

  • Er zijn geen berichten.

Schrijf je in bij de Nieuwsbrief